Bernadette Botman

IMGL5796   Remedial Teacher Bernadette Botman

‘Al ruim 8 jaar ben ik werkzaam in het onderwijs en omgeschoold tot remedial teacher of ‘hulpjuf’ zoals leerlingen me noemen. Ik heb dit vak gekozen omdat ik me realiseer dat de basis van het lerende leven van mensen op de basisschool wordt gelegd. Wanneer leerlingen tijdens hun schooltijd de overtuiging aannemen dat ze niet goed zijn in leren heeft dit invloed op het succes in hun verdere leven.

Ik vind het een prettig idee dat ik de leerling niet alleen help met leren, maar dat ik ze ook help bij het hebben van een fijne schooltijd. Wanneer een kind iets moeilijk vindt dan ervaart het zichzelf al snel als ‘dom’. Naar school gaan wordt dan een vervelende ervaring voor ze en raken zij achter in hun ontwikkeling op een bepaald (of meerdere) leergebied(en).

Weer met plezier naar school

Ik vind het geweldig als ik er, samen met hen, voor kan zorgen dat ze weer met plezier naar school gaan en weer vertrouwen hebben in hun eigen capaciteiten. Ik geniet ervan als ik een leerling zie opbloeien als deze in de gaten krijgt dat het veel meer in zijn mars heeft dan dat het dacht.

Daarnaast ligt het werken met kinderen me goed. Ik vind het fijn om te merken dat kinderen zich snel bij mij op hun gemak voelen en we samen ook lol kunnen hebben. Met elk kind bouw ik een band op waardoor ik het vaak jammer vind wanneer wij na een bepaalde periode afscheid van elkaar nemen. Aan de andere kant ben ik trots op ze door te zien wat zij bereikt hebben en dat zij op eigen kracht verder kunnen.

Mijn expertise

Mijn expertise ligt o.a. op het gebied van dyslexie en dyscalculie. Deze vormen van leerproblemen zijn veel voorkomend waarbij ik de leerling goed kan begeleiden.

Het is afhankelijk van de voorgeschiedenis van de leerling hoeveel sessies we daar samen voor nodig hebben. Soms is de demotivatie van de leerling groot waardoor we verhoudingsgewijs meer tijd gebruiken voor mentale versterking.

Mijn doel voor al mijn leerlingen

Mijn doel voor remedial teaching is dat elke leerling die bij me komt zo snel mogelijk op het gewenste niveau is, maar ook dat het zich goed voelt en zelfvertrouwen heeft, want daar hebben ze hun hele leven profijt van. Ik ben blij dat ik daaraan mag bijdragen.

handtekening remedial-teaching-amstelveen-

 

Denkt u dat ik iets voor uw zoon/dochter of leerling kan betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op. U kunt mijn contactgegevens vinden als u op onderstaande button klikt.

 

contactbutton Remedial teacher

Remedial Teaching Amstelveen richt zich met name op leerlingen uit Amstelveen, Amsterdam, Aalsmeer en Uithoorn.